Fitness

Fitness is ideaal voor als je individueel en in alle vrijheid jouw conditie, figuur en algemene gezondheid wilt bijhouden of verbeteren. De fitnesszaal is volledig voorzien van de meest moderne apparatuur van Dyna-Q en er is altijd deskundige begeleiding aanwezig.

Ook is het mogelijk om een afspraak te maken met een van de  instructeurs van Sport Plaza Stay Fit. Onze instructeur kan je dan helpen bij het behalen van jouw doelstellingen en/of rekening houden met jouw eventuele blessures/gezondheidsbeperkingen.

 

Wat u moet weten over Dyna-Q Fitness trainingsapparatuur,

Dyna-Q staat voor dynamische krachttraining. Dynamische krachttraining is de nieuwe standaard in progressieve weerstandstraining. Deze trainingsvorm stuurt de lichaamshouding van de gebruiker tijdens de uitvoering van de oefeningen. En wel op een zodanige wijze dat de gebruiker zich steeds in de ideale biomechanische uitgangshouding bevindt. Dat betekent in de praktijk dat  dat er tijdens de oefening voortdurend een ideale krachtlijn ontstaat tussen de beweging van het lichaam en het aangrijpingspunt van de apparatuur. Vanuit het oogpunt van sportspecifieke krachttraining en vanuit het voorkomen van blessures staat  Dyna-Q met stip op de eerste plaats.

Het ontwerp van de trainingsapparatuur is gebaseerd op de nieuwste inzichten van de biomechanica. Zo zit in alle toestellen de kantelbeweging die in de werktuigbouw bekend staat onder de naam ‘vier-stangen-systeem’. Dit systeem biedt mogelijkheden voor een dynamische krachttraining die met standaard apparatuur onmogelijk is.